Kategórie
 
 
 
 
 

Revolúcia v separácii ultrajemných častíc

V recyklačných procesoch neustále narastá dopyt po možnosti separovania  ultrajemných frakcií z materiálových tokov. Tradičné metódy separácie tieto ultrajemné častice často prehliadajú, pričom môžu byť zdrojom cenných surovín.

Bakker Magnetics, líder v oblasti magnetickej separácie, rieši túto výzvu svojim excentrickým separátorom Eddy Current BM 104X, s cieľom zlepšiť získavanie jemných častíc pri zachovaní vysokej efektivity separácie.

Revolúcia v separácii ultrajemných častíc

Pracovný princíp systému separácie Eddy Current je založený na rozdiele v elektrickej vodivosti neželezných kovov. Pásový dopravník vedie tok materiálu k magnetickému rotoru, ktorý sa otáča vysokou rýchlosťou. Tento magnetický rotor vytvára rýchlo sa meniace magnetické pole, ktoré generuje elektrický prúd v elektricky vodivých neželezných kovoch. Toto indukčné napätie vytvára magnetické pole opačné k tomu rotorovému, čo spôsobuje, že neželezné kovy sú odpudzované Lorentzovou silou. Je to teda Lorentzova sila, ktorá odpudzuje elektricky vodivú časticu od rotujúceho magnetického rotora.

 

 

 

Čím lepšia je elektrická vodivosť častice neželezného kovu, tým vyššia je Lorentzova sila (odpudzujúca sila). Čím vyššia je špecifická hmotnosť, tým skôr bude častica chcieť spadnúť. Pomer elektrickej vodivosti k hustote daného neželezného kovu sa nazýva separačný pomer; je znázornený v tabuľke nižšie.


Separátor Eddy Current BM 104X sa vyznačuje svojím inovatívnym dizajnom rotora. Excentrické umiestnenie magnetického rotora v bubne pridáva jedinečný prvok do procesu separácie, čo umožňuje lepšie ovládanie trajektórie častíc a zlepšenie efektivity separácie. „Rotor má pozdĺž svojho obvodu 104 magnetov a otáča sa rýchlosťou 3 600 ot./min, čím generuje frekvenciu 1,56 kHz. Vysoká frekvencia rotora má nevyhnutný vplyv na veľmi malé neferomagnetické častice. Magnetický rotor je umiestnený vo svojom puzdre pod uhlom 8 stupňov, čo umožňuje časticiam správne zrýchlenie.

Jednou z najvýraznejších vlastností tohto separátora je schopnosť ovládať otáčky rotora. Táto flexibilita umožňuje operátorom optimalizovať proces separácie na základe špecifických vlastností spracovávaného materiálu, čím efektívne získavajú aj ultrajemné frakcie.

Eddy Current BM 104X je navrhnutý tak, aby cielil na častice v ultrajemnom rozsahu, vrátane častíc menších ako 8 mm. Táto schopnosť ho odlišuje od konvenčných separátorov Eddy Current. Tento separátor možno dokonca nastaviť a kalibrovať presne pre váš produkt.

Nastavenie excentrického separátora Eddy Current BM 104X

Možnosti:

  1. Rýchlosť pásu.
  2. Rýchlosť rotora.
  3. Smer otáčania rotora.
  4. Pozícia separačnej prepážky.
  5. Uhol sklonu separačnej prepážky.
  6. Rozloženie a hrúbka vrstvy materiálu na dopravníkovom páse

Výhody excentrického separátora Eddy Current BM 104X  

Zvýšená efektivita recyklácie Ak chcete úspešne vyseparovať aj malé neželezné častice uzavreté vo vašej frakcii, zvážte drvenie materiálu pred samotnou separáciou. V kombinácii s vysokou frekvenciou rotora je následne možné separovať aj ultrajemné častice.

Zníženie environmentálneho dopadu Separovaním aj tých najjemnejších častíc minimalizuje environmentálny dopad vyhodeného materiálu, čím podporuje udržateľnosť v odpadovom hospodárstve.

Univerzálnosť v spracovaní materiálu Nastaviteľné parametre separátora ho robia vhodným pre širokú škálu aplikácií, vrátane separácie elektronického odpadu (WEEE), spodného popola (IBA), plastov a jemnozrnných materiálov z rôznych odvetví.

Bakker Magnetics opäť zvýšil latku v špecializovaných riešeniach pre náročnú separáciu ultrajemných frakcií v recyklačných procesoch. Táto inovatívna technológia nielen zlepšuje efektivitu získavania materiálu, ale tiež prispieva k cieľu udržateľnej obnovy zdrojov. Ako sa priemysel naďalej vyvíja, riešenia ako BM 104X dláždia cestu presnejším a efektívnejším recyklačným postupom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia